Dopredsjednik podružnice HSP-a Popovača osvrnuo se na godinu koja je  iza nas,  te predstavio svoje viđenje onoga što donosi 2010. godina odnosno u kojem smjeru valja politički djelovati.

Osvrnuvši se na godinu koja će uskoro biti iza nas, dopredsjednik podružnice HSP-a Popovača Franjo Martinović podsjetio je na izuzetan izborni rezultat na lokalnim izborima, kao i na kvalitetno sastavljenu izbornu listu. 'Kada govorimo o izbornoj listi kao i o samom vodstvu Općine Popovača, uvođenje novih političkih lica potvrđeno je kvalitetan izbor. Time smo dokazali i naše poštivanje promicanja dostojanstva i ugleda žene odnosno zalaganje za osiguranje njenog ravnopravnog sudjelovanja u društvenom, političkom i gospodarskom životu- kao jednog od temeljnih načela HSP-a. Potvrdili smo i činjenicu da smo suvremena stranka koja potiče aktivno uključivanje u politički život sviju koji svojom stručnošću, radom i osobnim kvalitetama mogu osnažiti razvoj i doprinjeti općoj dobrobiti lokalne zajednice u kojoj živimo'- naglašava Martinović. Kako ističe, HSP-ova podružnica Popovača nije toliko brojčano jaka, koliko ima simpatizera, a to je, kaže, ponvno potvrđeno i na ovogodišnjim lokalnim izborima.
Obnašanje lokalne vlasti u posljednjih šest mjeseci, obzirom na krizu koja je zahvatila i Općinu Popovača, obilježili su kako teški tako i lakši momenti- kaže Martinović. 'Suradnja sa koalicijom koju predvodi SDP logičan je slijed i nastavak korektne suradnje u prošlom mandatu. U prilog tome, mogu reći da je i sam naš izborni slogan glasio Dovršimo započeto. Stav je da u cilju dobrobiti sviju građana Općine Popovača trebamo završiti projekte i viziju koju smo krenuli realizirati, ostavivši pritom stranačke ili osobne interese van svih tih aktivnosti'- ističe Martinović dodajući kako će HSP i sa oporbom nastojati proširiti suradnju u području gospodarskih pitanja, a u vidu uvažavanja njihovih prijedloga i rješenja ukoliko isti budu kvalitetni. U prilog tome, kaže, ide i činjenica da je predsjednik HDZ-a imenovan članom Odbora za proračun kao radnog tijela Općinskog vijeća.
Franjo Martinović u ovom razgovoru predstavio je i svoje viđenje onoga što nam nosi 2010. godina. 'Kada govorimo o najvećim gospodarskim subjektima na području Općine, smanjenje plaća u NPB Dr. Ivan Barbot odrazit će se na smanjenje poreznih prihoda u iznosu od otprilike 700.000 kuna, a tome također treba dodati i smanjenje plaća u Lipovici. Na slabije punjenje proračuna utjecat će svakako i smanjenje komunalne naknade gospodarstvenicima odnosno prireza građanima, pa je prvi rebalans realno očekivati već u travnju. Taj će rebalans svakako biti usmjeren na pomoć gospodarstvu jer ono je jedino što nas može izvući iz ove krize'- kaže Martinović ističući tvrtku PharmaS kao značajnu prednost Općine u odnosnu na ostale lokalne zajednice kada je riječ o razvoju. Stoga, naglašava, Općina mora ispuniti sve započete ugovorene obveze iz područja komunalne infrastrukture. 'Naša politika mora biti usmjerena na potvrđivanje da smo ozbiljna Općina, jer svojom ozbiljnošću potaknut ćemo ulagače da investiraju u našu Poslovnu zonu. Kao vrlo značajan sektor ovdje valja naglasiti i poljoprivredu, granu za koju svakako, unatoč krizi, valja iznaći sredstva. Istovremeno, nužna je potreba štedjeti gdje god je to moguće. Pritom moramo voditi računa o zadržavanju standarda rada Dječjeg vrtića i Knjižnice, a isto tako ne smijemo dozvoliti niti propadanje naših sakralnih objekata kao jednog od najbitnijih obilježja svakog mjesta.'
Političko djelovanje popovačkih pravaša, upozorava Martinović, mora se odvijati u znaku uzajamnog poštivanja, ravnopravnosti- kako onih koji obnašaju dužnost vijećnika, tako i svih ostalih članova, tolerancije i zajedništva, a koje svakako treba odvojiti od tumačenja stranačke stege kao sprečavanja slobode riječi i misli. 'Samo time možemo zadržati i unaprijediti uspjeh zasnovan na značajnim naporima i radu. Kada govorimo o uspjehu, valja istaknuti i činjenicu da smo dobili i svog županijskog vijećnika.'
Poželivši svima sve najbolje za nadolazeće blagdane, dopredsjednik HSP-ove podružnice Popovača Franjo Martinović zaključio je kako je ista dala velik doprinos razvoju lokalne demokracije u Hrvatskoj, te da će svoje djelovanje i nastaviti u tom smjeru.